Одржана 22. седница Скупштине општине Беочин

У четвртак, 18. маја са почетком у 18 часова у Великој сали Скупштине општине Беочин одржано је 22. заседање локалног парламента којим је председавао председник Скупштине општине Беочин Немања Вилић.

Скупштинском заседању присуствовало је 18 од 23 одборника као и председница општине Беочин Биљана Јанковић, њен заменик Стефан Томовић, заменик председника Скупштине општине Беочин Лука Апић, помоћник председнице општине Беочин Горан Пекез, начелница Општинске управе Беочин Гордана Ћировић, секретарка Скупштине општине Беочин Татјана Симић као и чланови Општинског већа Јасна Јандрић, Милан Зорић и Саша Миловановић, Михајло Божић и Немања Зарић.

Седници Скупштине општине Беочин присуствовали су и руководилац Одељења за привреду и локални економски развој Јелена Пашћан и директорка Културног центра општине Беочин Ивана Бранков и в.д. директор Туристичке организације општине Беочин Стеван Папишта.

Председник Скупштине општине Беочин Немања Вилић отворио је заседање минутом ћутања којим су присутни одали пошту прерано преминулом одборнику Скупштине и дугогодишњем председнику Савета Месне заједнице Баноштор Радивоју Ракићу као и трагично страдалима у пуцњавама које су потресле Србију а које су се догодиле у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду и у околини Младеновца.

На дневном реду скупштинског заседања одборници су разматрали и усвојили 17 тачака међу којима је и Одлука о образовању Комисије за родну равноправност из редова одборника као сталног радног тела Скупштине. Усвојена је и Одлука о начину образовања, задацима и начину рада Савета за родну равноправност у чијем ће раду учествовати представници локалне самоуправе, установа, органа и организација у областима значајним за родну равноправност и спречавање и сузбијање родно заснованог насиља.

Одборници су усвојили и Предлог Годишњег програма заштите, уређења и коришћења државног пољопривредног земљишта у општини Беочин за 2023. годину. Према овом документу, Одлуком о буџету општине за 2023. годину по основу коришћења државног пољопривредног земљишта планирани су приходи у износу од 7 600 000 динара од којих ће 40% износа припасти Општини,  а преостала средства се распоређују Републици и Покрајини. Приходовања Општине ће бити распоређена на уређење атарских путева, за функционисање пољочуварске службе као и за трошкове оглашавања у Службеном гласнику пољопривредног земљишта у закуп. Овим програмом предвиђено је 240 хектара државног земљишта за издавање у закуп и исто ће бити распоређено у 269 јавних надметања.

Такође, након извршене регистрације Установе Спортски центар Беочин стекли су се услови за формирање Управног одбора на мандатни период од четири године па је тако усвојен и Предлог Решења о именовању Управног одбора установе „Спортски  центар Беочин“ као и Предлог Решења о утврђивању престанка Привременог управног одбора установе „Спортски центар Беочин“.

Дневни ред у целости са 22. седнице скупштинског заседања можете погледати у наставку:

  1. Предлог Одлуке о вршењу екстерне ревизије завршног рачуна општине Беочин за 2022. годину;
  2. Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о социјалној заштити;
  3. Предлог Одлуке о изменама Одлуке о приступању изради Плана развоја општине Беочин;
  4. Предлог Одлуке о изменама Одлуке о радним телима Скупштине општине Беочин;
  5. Предлог Одлуке о образовању Комисије за родну равноправност;
  6. Предлог Одлуке о начину образовања, задацима и начину рада Савета за родну равноправност;
  7. Предлог Годишњег програма заштите, уређења и коришћења државног пољопривредног земљишта у општини Беочин за 2023. годину;
  8. Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о усклађивању Оснивачког акта Центра за културу, спорт и туризам општине Беочин са Законом о култури;
  9. Предлог Решења о стављању ван снаге Решења о давању сагласности на Статут Културног центра општине Беочин;
  10. Предлог Решења о именовању Управног одбора установе „Спортски центар Беочин“ Беочин;
  11. Предлог Решења о разрешењу Привременог управног одбора установе „Спортски центар Беочин“ Беочин;
  12. Предлог Решења о именовању Надзорног одбора установе „Спортски центар Беочин“ Беочин;
  13. Предлог Решења о разрешењу и именовању члана Привременог управног одбора Туристичке организације;
  14. Предлог Решења о разрешењу и постављењу члана Штаба за ванредне ситуације;
  15. Извештај o раду Општинског штаба за ванредне ситуације општине Беочин за 2022. годину;
  16. Извештај о раду Правобранилаштва општине Беочин за 2022. годину;
  17. Одборничка питања.