Одржана „Трка за срећније детињство“

Црвени крст Рума организовао је данас Тридесет прву по реду „Трку за срећније детињство”. Трке су окупиле преко 1000 учесника из предшколског до средњошколског узраста. Општина Рума је и ове године генерални покровитељ спортске манифестације, а суорганизатори су Спортски савез општине Рума и Атлетски клуб “Рума”. Трке са мотом “Имаш циљ, дођи на старт” отворио је помоћник председника Општине Рума, Стеван Ковачевић.

„Ово је свакако једна од најмасовнијих и највећих не само спортских манифестација и она је мени лично најсимпатичпнија не само због броја учесника и самих учесника, него због поруке коју ова манифестација шаље, а то је да деца имају право на срећније детињство, а ми одрасли то морамо да уважимо и да се при доношењу свих одлука руководимо тиме да ли је то у правцу срећнијег живота наше деце. Слоган „Имаш циљ дођи на старт“ – ова трка развија не само солидарност, осећај друштвене  одговорности, него развија и осећај личне одговорности, да је свако одговоран за своју судбину, а да до циља никад није лако доћи, али да би се до циља дошло мора се кренути од старта“, рекао је Ковачевић.

Трка за срећније детињство има и хуманитарни карактер у циљу прикупљања средстава за набавку спољашњег масажера срца, кажу у Црвеном крсту Рума.

„Ове године Црвени крст је одлучио ако буде довољно прикупљених средстава да се купи један спољашни масажер срца стационарни који би инсталирали у Спортској хали управо промовишући једну од најважнијих активности, а то је прва помоћ и зато што је велики број повреда у спорту“, рекла је Радованка Поповић Јанковић.

Loading