Наставак улагања у водоводну инфраструктуру: У плану набавка пречистача, измештање магистралног цевовода и улагања у изградњу и реконструкцију фекалних колектора

Јавно предузеће Водовод у Руми током протеклог периода имало је значајан улагања пре свега у погледу улагања у мрежу али и набавку нове механизације, чиме је дат велики допринос стабилном водоснабвању Општина Рума и Ириг, рекао је председник Оптшине Рума Душан Љубишић.

„План је да и у наредним годинама наставимо улагања у инфраструткурну мрежу и јачање нашег јавног предузећа. Завршена је јавна набавка за изградњу пречистача воде на изворишту које водом снабдева насељена места Витојевци и Грабовци и изворишта које водом снабдева насељено место Кленак. Вредност радова је око 100 милиона динара које је обезбедио Покрајински секретаријат за пољопривреду а практично уградњом новог пречистача воде житељи ових места добиће квалитетно и стабилно водоснабдевање“, навео је он.

Приоритет за наредни период је изградња магистралног цевовода питке од Фабрике воде до предузећа Водовод чија траса ће бити измештена из града куда тренутно пролази постојећи цевовод. Председник је набројао и остале приоритете везане за водоснабдевње.

„Решавање имовинско правних односа везано за решавање имовинско правних односа где се налази фабрика воде, комплетна реконструкција цевне галерије у фабрици воде, изградња западног колектора фекалне канализације , ту је такође пројектовање при крају, реконструкција централног колектора фекалне канализације  – и ту је пројектовање у току и повезивање насељеног места Добринци на градску водоводну мрежу“, набројао је председник.

Како је навео радиће се и на пројектно – техничкој документацији за изградњу канализационе мреже за насељена места Путинци, Никинци, Платичево, Хртковци и Вогањ. За све набројане и планиране пројекте Рума ће обезбедити део средстава, али с обзиром да се ради о великим пројектима, очекује се и подршка виших нивоа власти, рекао је Љубишић.

Весна Самарџија