Млади хуманиста, уметник, студент и координатор управног одбора Фондације “Заједно за младе” Данило Ђокић : “ Млади људи су наша будућност И управо они треба да нас вуку напред”

Данило Ђокић, родјен је 22.5.2001. у Нишу основну школу завршио је у својој родној Мерошини као носилац Вукове дипломе и ученик генерације. Такодје је медју најбољима завршио Гимназију Светозар Марковић у Нишу где је две године за редом био председник ученичког парламента. Са успесима из детињства И раних школских дана Данило није прекинуо ни данас.

Студент је архитектуре Градјевинско-архитектонског факултета у Нишу,а оавезе око ово врло захтевног факултета не спречавају га буде координатор и члан управног одбора Фондације “ Заједно за младе” и представник Канцеларије за младе Града Ниша.

Још од малих ногу показивао је таленат за цртањем, док су се његови вршњаци играли лоптом он се играо оловком. Таленат је открио врло рано и неговао га временом. Његов омиљени мотив су портрери, а оно што је карактеристично за њега, до сада је поклонио преко стотину портрета. Каже да воли комуникацију са. људима и да су му људи јако драги и да зато највише проводи време цртајуци људе из његовог окружења.

До сада је имао две самосталне изложбе, обе су биле хуманитарног карактера. “Сав прикупљен новац уплацујем на рацун наше фондације која се бави проналаском и стипендирањем младих људи. Јер сматрамо да су управо малди наша будућност и да најбољи и најспособнији требају да нас вуку напред”.

Последњу изложбу имао је пре неколико месеци у својој родно Мерошини на обали Облацинког језера, изложбу је отворила супруга председника Републике Србије господја Тамара Вучић.

За свој хуманитарни рад је висетруко наградјиван као и за своје активности у области науке. Ове године је његово идејно решење Дома културе за село Рибаре освојило друго место, на конкурсу Града Крушевца за изградњу Дома културе у селу Рибаре.

Сликање му је само хоби али је итекако пресудило да Данило уписе архитектуру. Након студија планира да упише још један смер на свом факултету а то је управљање пројектима у градитељству. Поред тога Данило је друштвено ангажован и на нивоу Града Ниша и своје општине где је награђен за своје активности као најбољи амбасадор и промотер овог дела Србије.

wwwportalramonda.rs