Мировић примио представнике Националног савета ромске националне мањине

У сусрет Светском дану Рома, који се обележава 8. априла, председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас представнике Националног савета ромске националне мањине, са којима је разговарао о досадашњој подршци и планираним програмима и активностима.

Саговорници су се сагласили да је Покрајинска влада у протеклих осам година пружала континуирану подршку припадницима ромске националне мањине кроз бројне програме попут стипендирања и унапређења услова становања, што је, како су истакли, дало конкретне резултате.

Поручено је да су бројне могућности за унапређење положаја Рома у друштву, а да су најважнија питања – питања образовања, социјалне заштите и запошљавања.

„Најзначајнији задатак је подстицање припадника ромске заједнице на образовање јер ће то довести до њиховог укључивања у све сегменте друштва чиме стварамо узоре и добре примере за све друге“, истакао је председник Мировић.

Председник Националног савета ромске националне мањине Далибор Накић захвалио је Покрајинској влади и председнику Мировићу на подршци, истакавши да је протеклих година направљен значајан напредак у погледу унапређења положаја Рома, те да се све више ромске деце образује, што је добра основа за њихово оснаживање и бољу будућност.

Састанку су присуствовале и покрајинска посланица Јелена Јовановић и директорка Канцеларије за инклузију Рома Љиљана Михајловић.