Мировић: За побољшање услова становања 125 избеглих и расељених породица у Војводини 50,5 милиона динара

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре за помоћ у грађевинском материјалу за завршетак изградње стамбених објеката у власништву 125 избеглих и расељених породица у Војводини. Покрајинска влада је за ову намену издвојила 50,5 милиона динара.

Реч је о програму који се реализује преко Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону. Реч је о бесповратној помоћи чији је максимални износ 500 хиљада динара по кориснику.

„Од 2016. до 2023. године издвојили смо укупно 132,5 милиона динара за набавку грађевинског материјала и помогли 418 породица које су, не својом вољом, него муком 90-их година и страдањем дошлe у Србију, овде у српску Војводину и засновалe своја домаћинства. Радимо све да живе бољим, достојанственијим и срећнијим животом“, изјавио је Мировић.

Према Мировићевим речима, Покрајинска влада заједно са Владом Републике Србије и кроз програме Комесаријата за избеглице, ради на томе да се обезбеди новац да што већи број људи дође до крова над главом.

„У континуитету се граде и стамбени објекти у готово свим местима на територији наше земље, а посебно у Војводини где још увек немали број људи није решио своје стамбено питање. Отворени смо за подршку и помоћ, делимо судбину и боримо се за заједничку будућност наше деце и наше земље“, нагласио је Мировић.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић и  директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Александар Ђедовац.