Иванишевић на трибини посвећеној младим предузетницима и стартап предузећимa

У Високој техничкој школи у Суботици одржана је стручна трибина са циљем подстицања предузетништва младих у АП Војводини, под називом „Узмите живот у ваше руке – буди сам свој газда“.

Ова едукативна трибина је намењена ученицима, превасходно матурантима Политехничке и Хемијско-технолошке школе, као и студентима Високе техничке школе, организатора овог скупа, који је одржан уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

Тим поводом, присутним ученицима и професорима обратио се покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, који је истакао значај предузетништва и истрајности на путу ка успешном пословању, уз поруку да су стечено знање и вештине драгоцени, те да је важно остати у својој земљи, у њој привређивати и стремити ка успеху и ка томе да свако буде „свој газда“.

„Данас желимо да пренесемо младима сам значај и идеју предузетништва, те да оно није ништа страно. Уједно желимо и да подстакнемо младе да се што више определе за предузетништво, да буду иновативни, да буду део великих компанија, јер је предузетништво нешто што млади могу да изаберу као свој животни позив. Покрајински секретаријат за привреду и туризам има циљ да подржава предузетништво”, истакао је Иванишевић, који је овом приликом упознао присутне са подстицајним мерама Секретаријата, и с њима поделио и сопствена животна и професионална искуства.

Предавач на данашњој трибини била је др Индира Попадић, стручни консултант и ментор у области предузетништва, која дуги низ година предано ради на унапређењу стартап предузећа и побољшању положаја младих и жена у предузетничком свету.

Циљ саме трибине јесте представљање могућности за започињање сопственог бизниса, важности знања, организације, зараде, напредовања, као и доступне институционалне подршке.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам подржао је и концепт стартап академије женског предузетништва, креиран у сарадњи са Попадићевом, који настоји да окупи велики број заинтересованих предузетница и жена које желе да се упусте у предузетничке воде, почев од већих градова и општина на територији АП Војводине.

Трибини је присуствовала и в.д. помоћница покрајинског секретара за равноправност полова и унапређење положаја Рома Ђенђи Селеши.