Договорена подршка Покрајине за изградњу трим-стазе и пројекат обнове дворца у Јарковцима

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић посетила је данас општину Инђија, где је на састанку са председником Општине Марком Гашићем договорено да ће Покрајинска влада издвојити 49 милиона динара за изградњу трим-стазе у комплексу „Леје“ и за израду пројектно-техничке документације обнове Дворца грофа Петра Пејачевића у Јарковцима.

„Са 41 милион динара суфинансираћемо изградњу трим-стазе у оквиру туристичко-рекреативног комплекса ‘Лејe’, а тај пројекат ће са истим износом подржати и Министарство туризма и омладине. План је да ово буде један од најлепших делова општине Инђије – велики комплекс са садржајима намењеним грађанима, а пре свега деци и младима“, навела је председница Гојковић.

Према њеним речима, из покрајинског буџета ће наредне седмице бити опредељено готово осам милиона динара за израду пројектно-техничке документације за реконструкцију дворца у Јарковцима, који је саграђен у другој половини 19. века и који је заштићен као споменик културе.

„Имајући у виду стратешку позицију, Инђија се убрзано развија и има велики потенцијал. На радном састанку данас је разговарано  конкретно и садржајно о пројектима у областима туризма и екологије, као и о планираним инвестицијама до 2027. годинe које ће допринети даљем развоју општине“, навела је председница Гојковић.

Председник Општине Марко Гашић захвалио је председници Покрајинске владе на подршци.

„Инђију видим мало другачију и очекујем да ћемо заједничким радом реализовати све планиране инвестиције и пројекте“, изјавио је Гашић.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић и помоћник покрајинског секретара за спорт и омладину Гојко Вукоје.

Loading