Дипломирани правник Никола Ђуричић нови вд начелник Општинске управе у Руми

Данас је у Градској кући у Руми одржана прва седница Општинског већа након што су изабрани чанови већа на скупштини која је одржана у петак, а најважнија тачка данашњег заседања била је избор вд начелника Општинске управе пошто је то место преласком Душана Љубишића на место председника Општине остало упражњено. За новог вд начелника општинске управе изабран је дипломирани правник Никола Ђуричић.

„То је за мене пре свега велика част, обавеза али и изазов зато што наслеђујем општинску управу новоизабраног председника Општине који је веома успешно у задњих 11 година водио општинску управу Општине Рума. Трудићу се да радимо још боље, још ефикасније а све за добробит општине Рума и грађана Општине Рума која је једна од најуспешнијих и најпросперитетнијих општина у Србији и трудићемо се да оправдамо очекивања грађана и привреде и добре пословне климе Општине Рума“, рекао је новоименовани вд начелник.

Претходно су већници изгласали разрешење досадашњег начленика Душана Љубишића који је новом начелнику пожелео срећу и успех у послу уз жељу за добру сарадњу.

„Предложили смо тј. предложио сам Николу Ђуричића дипломираног правника из Руме. Никола је заиста мислим дорастао овом задатку и пословима који су у надлежности начелника Општинске управе тим пре што наравно има одговарајуће образовање које се захтева за ову функцију а са друге стране има искуство он је годинама уназад био управник румске Поште –дакле водио је један цео систем и верујем да ће он заиста и добро обављати ову функцију“, навео је досадашњи начелник а нови председник општине Рума Душан Љубишић.

Подсетимо, општинско веће сада броји два члана мање у односу на претходни састав због смањења броја становника Општине Рума, те Веће сада броји седам чланова а то су Ивана Бојанић, Велимир Илић, Горан Радаковић, Миленко Секулић, Наташа Бегојевић, Немања Стричић, Драгана Ђорђевић. Председник општине је уједно и председник Општинског већа док је заменица председника Биљана Поповић Јовановић члан Већа по функцији.

Весна Самарџија