Велики радови и улагања у Културни центар се настављају

Незапамћено олујно невреме које је 19. јула у вечерњим сатима захватило и нашу земљу, оставило је готово свуда свој разорни траг. Део кровне конструкције на згради Културног центра „Брана Црнчевић“, који је постављен пре 37 година и од тада није мењан, a који се налази изнад саме сцене у Великој дворани, није издржао страховити удар и снагу ветра, и буквално је „свучен“ са врха зграде.

На сву срећу, и то је оно што је и најважније, није било повређених и све је прошло без људских жртава. Веома брзо покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, посетила је румску установу и обећана помоћ за хитне и неопходне радове је стигла.

У пакету финасијске помоћи су додељена и средства за комплетну санацију санитарног чвора. Према речима директорице Културног центра „Брана Црнчевић“, Катарине Филиповић, прошле године је реконструисан кров на другом делу зграде, а сада се након успешно извршених радова изнад Велике сале налази потпуно нова кровна конструкција.

Са великим радовима и улагањима у установу се наставља, и захваљујући средствима Покрајине у износу од 4,5 милиона динара започиње се реконструкција бине у Великој сали.