Ново санитетско возило Дому здравља у Руми

Општина Рума донирала је Дому здравља „Рума“ ново санитетско возило за превоз путника на дијализу. Реч је о возилу Opel Vitaro, за чију набавку је издвојено три милиона динара.

Општина Рума као одговорна локална самоуправа се труди да здравствена заштита грађана, као и квалитет пружања здравствене заштите, буде што ефикаснији и што бољи, изјавила је председница Општине Рума Александра Ћирић, која је данас, заједно са заменицом председника Биљаном Поповић Јовановић, присуствовала примопредаји возила.

„Из буџета су издвојена значајна средства за програм здравствене заштите у износу од преко 27 милиона динара. И у претходном периоду Општина је помагала Дому здравља у виду донација, било да је то медицинска опрема или возило. Овог пута је купљен  комби за превоз пацијената на дијализу. Ја се искрено надам да ћемо овом донацијом олакшати одлазак на лечење пацијентима којима је свакодневни превоз због природе болести неопходан, али и да ћемо олакшати сам рад здравственим радницима“, изјавила је председница Ћирић.

Председница Општине Рума је искористила посету Дому здравља да разговара и са медицинским радницима, чује њихове предлоге, проблеме и сугестије како би локална самоуправа, у оквиру својих надлежности, поново могла да реагује и помогне у побољшању услова за рад и пружања медицинске помоћи.

Возило за превоз путника на дијализу свакодневно превози пацијенте, а дневно се минимално пређе 400 километара, те је ново возило било више него потребно, казао је директор Дома здравља „Рума“ Зоран Славујевић.

Када је реч о епидемиолошкој ситуацији у румској општини она је стабилна и бележи се пад броја заражених у односу на претходни период.

Извор: Званичан сајт Општине Рума

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*