Заштита кукуруза против корова

Пољопривредни произвођачи у Срему ових дана обављају заштиту кукуруза против корова. Усев је кажу пољопривредници у доброј кондицији, а погодовали су и временски услови у предходном периоду. У земљишту има довољно влаге, а ови сунчани дани омогућавају несметани развој биљке.

Јова Матић пољопривредник из Вогња ове године има засејан кукуруз на 24 јутра. Каже сетву је обавио на време, а ових дана је урадио и заштиту против корова. Усев на његовим парцелама добро изгледа, а овогодишњу сетву је урадио са новом сејалицом, и каже да је веома задовољан како је посао урадјен.

Од сетве зависи каква ће бити жетва, па је зато треба урадити квалитетно и на време. Најважније је имати добру механизацију.

Јова Матић каже да је овогодишња сетва знатно скупља у односу на прошлогодишњу, али да он није штедео ни ког минералног ђубрива, али ни код избора хербицида које је до сада користио.

И на осталим њивама у стрему кукурз добро изгледа. У добром је стању, па се паори надају и добром приносу, наравно под условом да временски услови буду повољни. Иначе кукуруз је и даље најзначајнија биљна врста код сремских паора, јер је у том региону засејан на бвише од 100 хиљада хектара.

Златко Марковиновић

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*