Срем добија нову радио станицу: Радио Сремац на 102,7 mHz

FOTO/ Regionalni Radio Sremac

Срем је поново добио своју регионалну радио станицу – Радио Сремац! На фреквенцији некадашњег радио Срема, на 102,7 мХз радио Сремац је почео са експерименталним емитовањем програма.

„Окосницу нашег програма ће чинити добра забавна музика и наравно све важне вести из нашег региона – вести које ће привући све наше слушаоце. Биће ту сегмената за најмлађе, за оне нешто старије, за приватнике, за људе који воле забаву, за оне који воле политику, информативу. Дакле сви ми који радимо на овом радију ћемо се трудити да будемо занимљиви свакодневно“, каже Златко Марковиновић, главни и одговорни уредник.

Циљна група Регионалног радија Сремац су људи млађе старосне доби, а у оквиру информативног програма биће заступљене све општине Срема заједно са Градом Сремска Митровица.

Регионални радио Сремац са седиштем у Руми ће на медијску позорницу донети забавну музику која недостаје на овом подручју, каже Марковиновић.

„До јуче од када Радио Сремац ради експериментално некако је била експанзија радија са народном музиком. Једно време их је недостајало, па смо онда сви отварали радио станице са народном музиком, е сад је постало дефицитарно слушање радија са добром забавном музиком. Е зато смо ми у правом тренутку отворили и почели са радом овог радија тако да се надам да ћемо врло брзо имати нашу публику и људе који ће се будити и легати са програмом нашег радија“, навео је Марковиновић.

Према речима уредника, у току су последње припреме за званичан почетак програма Регионалног Радио Сремца који би на 102,7 требало званично да почне са емитовањем на Дан присаједињења Срема Краљивини Србији 24. новембра 2024. године. Тог дана уједно ће бити обележени и Дан и слава Општине Рума.

Весна Самарџија

Loading