Припрема за школску годину: У Бајићевој се завршава нова фасада, у Лаћарку се мења под у фисклултурној сали

недеља, 18. август, 8 часова ујутру
 
У оквиру припрема за почетак школске године, у две школе на територији Града Сремска Митровица је веома радно. ОШ „Слободан Бајић Паја“ завршава фасаду, која се енергетски санира, а у ОШ „Трива Витасовић Лебарник“ у Лаћарку се мења под у фискултурној сали. Радови се спроводе захваљујући средствима ресорних секретаријата Покрајинске владе, а према речима директорки обе школе, биће завршени до почетка школске године. 
 
Школе је у недељу, 18. августа у 8 часова ујутру обишао и градоначелник Бранислав Недимовић, који је, да подсетимо, најавио како од понедељка почиње исплата ваучера за ђаке прваке, а да се прави модел за следећу години како би се ова помоћ у виду ваучера или основног комплета уџбеника проширила на све ученике основних школа на територији Града Сремска Митровица.
 
„У сарадњи са Градом Сремска Митровица и Покрајинским секретаријатом за образовање, одобрена су нам средства за санацију и изолацију фасаде на целом објекту школе. Радови се приводе крају и за десетак дана можемо очекивати потпуно нов и другачији изглед Бајићеве школе. Нашој школи је ово изузетно значајно, првенствено због енергетске ефикасности, самим тим, уштедећемо на струји и грејању, али ћемо имати нов и модеран изглед“, изјавила је директорка школе Марија Хан.
 
Хан је додала да је у току реализација пројекта Еко учионице, који се спроводи у сарадњи са Министарством заштите животне средине, са циљем да се формира интерактивна учионица за наставу у природи. Истовремено, средствима Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, у лаћарачкој школи се врши замена пода у фискултурној сали, а према речима директорке школе Милице Бијељић, очекује се да до почетка школске године посао буде урађен.
 
Радови су почели 6. августа. Ми смо аплицирали пројектом код Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, који нам је одобрио средства за инвестиционо одржавање фискултурне сале. Очекујемо да радови буду завршени до почетка школске године. Ово је од огромног значаја и за ђаке и за наставнике, јер је сала грађена када и школа пре четрдесет и нешто година. Очекујемо да ће то функционисати много боље и да ће деца бити презадовољна“, каже Бијељић.
Извор/ ФОТО/ град Сремска Митровица

Loading