Рума решава питање касарне

Румска касарна прећи ће у власништво Општине Рума, одлучено је на данашњој седници Општинског већа када је донета одлука о прибављању непокретности путем непосредне погодбе са Министарством одбране за 5.072.304,11 евра.

Понуда војске је практично била узми или остави, а то је да у наредних 60 месеци, дакле на 60 рата плаћамо по 10 милиона динара. Понуда је коректна, отплаћиваћемо пет година касарну, али ћемо паралелно радити и планску документацији, потом и уређење. Део новца за отплату касарне ћемо сигурно обезбедити и од продаје грађевинског земљишта и то је један од разлога зашто смо ушли у овај процес. Вероватно већ на следећој седници, ми ћемо покренути процедуру за израду планске документације, која треба да дефинише како ће се простор уредити“, изјавио је председник Љубишић.

У питању је парцела од 18,5 хектара површине која избија на Железничку и улицу Владимира Назора и која ће одмах прећи у власништво општине, без обзира на рок отплате.

„Плански документ ће ићи на јавни увид, грађани ће имати 30 дана да дају своје предлоге шта то треба да буде тамо. Наша идеја је да тамо имамо леп уређен простор, функционалну целину која пружа све што је потребно за квалитетан и удобан живот и да практично то насеље на локацији румске касарне буде једно место где ће људи желети да живе“, рекао је председник Општине Рума.

Осим израде планске документације, општина ће ову парцелу и комунално опремити, а након тога ће уследити продаја земљишта инвеститорима – физичким и правним лицима. Средства за исплату рата за ову годину биће обезбеђена кроз први ребаланс општинског буџтета.

Весна Самарџија