Recept za pravi sremački čvarak moći će da dobiju oni koji dođu u nedelju, 11. februara na 6. „Čvarkijadu“ u Krčedinu, koja će biti održana ispred restorana „Merak mi je“.
Nišlija sa trajnim boravkom u Sremu, Boban Stojadinović uspešno organizuje pomenutu manifestaciju pet godina unazad, i ove godine, šesti put po redu, očekuje se veliki broj ekipa iz celog Srema i Bačke. Takmičenje počinje u 11.00 i trajaće do 15.00 sati.
„Prve dve godine nam je bilo najlakše, jer nismo znali šta će da nam se desi, treća četvrta i peta su bile najteže, ali nam je sad bolje jer je ova manifestacija prerasla u tradiciju. Ljudi se sami javljaju, te nema potrebe za nekim većim reklamama. Datum „Čvarkijade“ je svake godine drugačiji jer je pravimo nedelju dana pred post“, rekao je za naš medijski centra Stojadinović.
Kotizacija je 2.500 dinara i svaka ekipa dobija 25 kg masnoće za topljenje, kao i drva.
Leave a Reply