Ruma: Pedesetpeto izvođenje predstave „Dogvil“ Ruma: Pedesetpeto izvođenje predstave „Dogvil“
Rumljani su imali priliku da pogledaju 55. izvođenje predstave “Dogvil” u režiji Kokana Mladenovića, na kamernoj sceni Kulturnog centra. Pozorišna adaptacija scenarija istoimenog filma... Ruma: Pedesetpeto izvođenje predstave „Dogvil“

Rumljani su imali priliku da pogledaju 55. izvođenje predstave “Dogvil” u režiji Kokana Mladenovića, na kamernoj sceni Kulturnog centra. Pozorišna adaptacija scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira, sa Branislavom Trifunovićem u glavnoj ulozi, nikog nije ostavila ravnodušnim.

догвил 2

“Dogvil” je predstava koja opisuje psihologiju izolacije, kao posledice zla u ljudima. Radnja se dešava negde u Americi, ali primenjiva na svim meridijanima i u svakom trenutku, kaže glumac Branislav Trifunović koji igra sve muške uloge. Ovo je priča o mladoj ženi koja, u bijegu od grupe gangstera, završava u malom gradu  Dogvil. Nailazi na jak otpor građana koji nisu voljni da joj pruže zaštitu,ali uz pomoć Toma, lokalnog pisca u usponu, ona ipak uspeva da pronađe model po kojem bi ostala u Dogvilu tako što će obavljati niz poslova za svakog stanovnika ponaosob. Kako je vreme prolazilo tako se i opis njenih poslova menjao: od čišćenja kuće, zalivanja cveća, pevanja u crkvenom horu, preko čuvanja dece do zadovoljavanja seksualnih potreba nezasitih muškaraca ovog moralnog grada.

Inače, za izbor glumaca organizovana je klasična audicija, te su u komadu igrale i Tamara Aleksić u ulozi Grejs i Milica Majstorović. Značajan deo komada zauzima i nastup sastava Vroom, praćen video klipovima iz Beograda koji poredstavlja angažovanu umetnost i ukazuje na manjkavosti ovog drtuštva- nemaštinu, nasilje nad ženama, vladavinu mediokriteta i slično, te komad ispunjava svoju misiju-ne ostaviti nikoga ravnodušnim, kaže Trifunović. Ovo je bilo 55.izvođenje “Dogvila”, predstave koja je više puta nagrađivana a izvođena je širom regiona.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar