Ruma: Mošti Svete majke Angeline u Rumi od 18.jula Ruma: Mošti Svete majke Angeline u Rumi od 18.jula
U čast obeležavanja tri značajna datuma iz života svetorodne porodice Branković, kivot sa moštima Svete majke Angeline, srpske monahinje, despotice i svetice će u... Ruma: Mošti Svete majke Angeline u Rumi od 18.jula

U čast obeležavanja tri značajna datuma iz života svetorodne porodice Branković, kivot sa moštima Svete majke Angeline, srpske monahinje, despotice i svetice će u okviru hodočašća po Sremu, boraviti i u rumskoj opštini od 18. do 24. jula.

Povod za hodočašće je 530 godina od dolaska Brankovića u Srem, pet vekova od smrti Svetog vladike Maksima i trista godina od spaljivanja moštiju Svetih Brankovića.

protojerej Sreten Lazarevic

“Imaćemo čast i radost da 18. jula u 17:30 časova na ulazu u Rumu, kod vašarišta, dočekamo mošti prepodobne majke Angeline. Sa nama će, ako Bog da, biti i Njegovo Preosveštenstvo Episkop sremski g. Vasilije. Mošti majke Angeline će u Rumi boraviti u sva četiri hrama, a obići će i skoro sva sela u našoj opštini. Detaljni raspored bogosluženja biće istaknut na crkvama, ali i na našem sajtu spcruma.rs i na sajtu Opštine Ruma ruma.rs”, kazao je protojerej Sreten Lazarević, arhijerejski namesnik rumski.

Protojerej Lazarević je pozvao vernike da zajedno sa svojim sveštenstvom 18. jula dočekaju mošti svetice, ali i da prisustvuju bogosluženjima.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar