Ruma: Dobrovoljno davalaštvo krvi Ruma: Dobrovoljno davalaštvo krvi
Današnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u Rumi, još jednom je pokazala da se meštani ovog grada rado odazivaju humanitarnim akcijama, pa su tako prostorije... Ruma: Dobrovoljno davalaštvo krvi

Današnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u Rumi, još jednom je pokazala da se meštani ovog grada rado odazivaju humanitarnim akcijama, pa su tako prostorije Crvenog krsta bile veoma posećene u prepodnevnim satima. Upravo ova organizacija , u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije brine o prikupljanju ove dragocene tečnosti, a nadležne uvek raduje velik odziv.

-Rumljani su izuzetno humani, davaoci su svih uzrasta pa je tako danas od 48 prijavljenih, njih 43 dalo krv. Imamo i sedam novih davalaca – ističe Vesna Lakaj, u ime Opštinske organizacije Crvenog krsta.

Ona je pozvala Rumljane, da ukoliko su bili sprečeni da se odazovu redovnoj akciji, to učine 11. jula kada će na Gradskom trgu biti postavljen transfuziomobil Instituta za transfuziju krvi Srbije od 11 do 17 časova. Poseban apel se upućuje davaocima sa nultom krvom grupom čije zalihe su, u ovom trenutku, najpotrebnije.

Naredna redovna akcija davanja krvi u Rumi biće održana 4. avgusta.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar