PONOVO U SREMSKOJ MITROVICI – FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN (NOVI CIKLUS KOMEDIJE) PONOVO U SREMSKOJ MITROVICI – FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN (NOVI CIKLUS KOMEDIJE)
    Nastavkom višegodišnje saradnje Francuskog instituta u Beogradu i Centra za kulturu „Sirmiumart“, u Sremskoj Mitrovici  ponovo gostuje „Francuski filmski karavan“ , ovog... PONOVO U SREMSKOJ MITROVICI – FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN (NOVI CIKLUS KOMEDIJE)

 

 

Nastavkom višegodišnje saradnje Francuskog instituta u Beogradu i Centra za kulturu „Sirmiumart“, u Sremskoj Mitrovici  ponovo gostuje „Francuski filmski karavan“ , ovog puta sa filmovima iz novog ciklusa „Komedije“. Projekcije filmova će se održati u Art klubu Sirmiumarta (bivši ZKS), od 11.07 – 14.07.2016. godine, sa početkom u 21:00. Ulaz na filmske projekcije je slobodan.

 

U ponedeljak 11.jula biće prikazan film „Gazele“, zabranjen za mlađe od 12 godina. Komedija „Vikendi“ takođe je namenjena publici starijoj od 12 godina i biće prikazana u utorak 12.jula. Sreda je rezervisana za film „Kapris“, a karavan će zatvoriti film „Kraljica Montreja“ u četvrtak 14. jula.

 

Sinopsisi:

 

GAZELE

11.07.2016. u 21:00 – Art klub Sirmiumarta

Zabranjeno za mlađe od 12 godina

(FRA, 2014, 99′)

Igraju: Kamij Šamu, Odri Flero, An Broše…

Režiser: Mona Ašaš

 

Mari i Erik imaju po 30 godina i zajedno su još od srednjoškolskih dana. Tek što su potpisali ugovor o kupovini njihovog prvog zajedničkog stana, Mari obuzima vrtoglava sumnja. Susret sa tamnim smeđokosim mladićem požuriće njenu odluku: Mari napušta Erika da bi uronila u more zadovoljstva i slobode. Ali otkriće svet bez milosti: ljudi gledaju na samice u njenim godinama kao na robu sa greškom. Vođena novim prijateljicama, Mari će naučiti da shvata svoj celibat kao priliku za sebe, priliku iz koje bi mogla da izađe jača i konačno spremna da bude srećna.

TREJLER: https://www.youtube.com/watch?v=2LDCZK99rKg

 

 

VIKENDI

12.07.2016. u 21:00 – Art klub Sirmiumarta

Zabranjeno za mlađe od 12 godina

(FRA, 2014, 90′)

Igraju: Karen Vijar, Noemi Lvovski, Žak Gamblen…

Režiser: An Vilasek

 

Ponekad je samo malo dovoljno da pokvari vikend na selu. Bezazlen nesporazum na parkingu supermarketa, pogrešan refleks, i eto kako se sve poremeti. Ništa više ne ide kako treba za Kristin. Žan je ostavlja. Njeni svakidašnji prijatelji, Silvet i Ulrih, sada su malo manje njeni prijatelji. Sve je otišlo dođavola. Ali život je uvek pun iznenađenja. Ljubavi i raskidi u životu dva para, vreme vikenda.

TREJLER: https://www.youtube.com/watch?v=W53G3TZD61U

 

KAPRIS

13.07.2016. u 21:00 – Art klub Sirmiumarta

(FRA, 2015, 100′)

Igraju: Viržini Efira, Anais Demustje, Loren Stoke…

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar