Klenak: Aktiv žena proslavio Ivanjdan Klenak: Aktiv žena proslavio Ivanjdan
Seoska slava Ivandan u Klenku od ove godine je daleko sadržajnija. U centru sela izložba ručnih radova, ali i tradicionalnih sremskih kolača kakve su... Klenak: Aktiv žena proslavio Ivanjdan

Seoska slava Ivandan u Klenku od ove godine je daleko sadržajnija. U centru sela izložba ručnih radova, ali i tradicionalnih sremskih kolača kakve su pravile naše bake. Grabovčanka Svetlana Radić kaže pravljeni su sa posebnom ljubavlju, prema starim receptima, ali i sa tajnama koje se ne odaju. I Kraljevčanke su donele svoje kolače, lepo aranžirale sto, a prikazale su i nekadašnje ručne radove koji su sve traženiji.

folklor0004

Članice udruženja žena “Desanka Maksimović” iz Šašinaca, pored kolača koje su same pravile, izložile su i suvenire koje su same pravile. Njihova predsednica Mirjana  Jelovac, kaže  da ih prave zimi, a zarada od njihove prodaje sada dobro dodje.kolaci0

 

Kuvali su se i kotlići u centru Klenka. Četiri ekipe i svaka je dobila nagradu. Krčakalo se meso, dodavali začini, a prijatan miris širio se centrom sela. A i posteilaca više nego obično, a kako i ne bi kada se seoska slava prvi put obeležava na ovakav način, kaže Ljiljana Stanić predsednica Udružernja žena “Ljiljan” Klenak .

I svi su pobedili na Ivandanjskim danima. Kako je dan odmicao gostiju je bilo sve više. Kolači su pkotlic1olako nestajali, kotlići se ispraznili, a u jednom trenutku u centru sela zaigrali su i članovi kulturno umetničkog društa Abrašević iz Šapca.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar