Inđija:Mesec dana nove vlasti Inđija:Mesec dana nove vlasti
Brojni problemi i dugovanja su ono što je dočekalo novo opštinsko rukovodstvo u Inđiji  po preuzimanju funkcije nakon konstitutivne sednice koja je održana 01.... Inđija:Mesec dana nove vlasti
Brojni problemi i dugovanja su ono što je dočekalo novo opštinsko rukovodstvo u Inđiji  po preuzimanju funkcije nakon konstitutivne sednice koja je održana 01. juna. Kako ističe Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija, zatečena su dugovanja u skoro svim javnim preduzećima, ističući da samo dug u Domu zdravlja iznosi oko 350 miliona dinara. 
 
– Očekujemo tužbe ukoliko se ne izmiri dug prema dobavljačima jer se on  proteže od 2011. godine do danas. Opština Inđija tada može da se nađe u velikom problemu, jer kao osnivač bićemo blokirani, samim tim biće nam obustavljeni transferi od Republike i Pokrajine. Nećemo moći da učestvujemo i participiramo u brojnim projektima. Dom zdravlja ima  350 zaposlenih i pre svega je tu da bude na usluzi građanima i to je sistem koji ne sme da stane. Da li ćemo praviti reprograme ili ćemo jednokratno isplaćivati dugove, mi taj novac moramo naći, ako ne obezbedimo sredstva dugovi neće nestati – kaže Gak.
Vladimir Gak

Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija

 
Više od 300 građana prošlo je kroz kabinet predsednika opštine Inđija u proteklih mesec dana. Kako ističe prvi čovek opštine Inđija, njihovi problemi uglavnom su bili vezani za nezaposlenost, ukazivali su na različite komunalne probleme- neasfaltirane ulice, odvodnja atmosferskih voda, loše stanje u školama…
 
Pokušavamo da rešimo jedan po jedan problem i da svakom građaninu izađemo u susret. Sa druge strane, većina tih problema ne može se rešiti u kratkom periodu jer smo mi ipak, u jednoj specifičnoj situaciji. Odgovornost za građane preuzeli smo 01. juna a tih prvih šest meseci budžet je realizovan  u skladu sa planovima naših prethodnika. Imamo različite programe i građani su rekli da je naš program bolji  zato smo u nezavidnom položaju jer radimo sa budžetom koji je neko drugi planirao. U septembru počinjemo sa izradom novog u koji ćemo implementirati sve projekte za koje mi mislimo da su važni i tek onda ćemo imati punu kontrolu nad tim šta se u opštini Inđija radi –  kaže Vladimir Gak.
 
 Na kraju Gak navodi da su u toku pregovori sa jednim brojem investitora, najavljujući potpisivanje ugovora sa grčkom „Čipitom“ za polovinu avgusta tekuće godine. Takođe, navodi da će već u septembru krenuti sa kreiranjem budžeta za narednu godinu u kojem će se naći sredstva planirana za asfaltiranje brojnih ulica na teritoriji opštine Inđija i projekat izgradnje novog vrtića u tom sremskom gradu.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar