Inđija: Skidanje pšenice sa 123 ha uzurpiranog poljoprovrednog zemljišta Inđija: Skidanje pšenice sa 123 ha uzurpiranog poljoprovrednog zemljišta
Na teritoriji opštine Inđija tokom vikenda izvršena je žetva pšenice na neovlašćeno korišćenim državnim oranicama po nalogu predsednika opštine Vladimira Gaka. Usev se skida... Inđija: Skidanje pšenice sa 123 ha uzurpiranog poljoprovrednog zemljišta

Na teritoriji opštine Inđija tokom vikenda izvršena je žetva pšenice na neovlašćeno korišćenim državnim oranicama po nalogu predsednika opštine Vladimira Gaka. Usev se skida sa površine od preko 120 hektara, a nadležni treba da utvrde kolike su tačno površine koje se koriste bez pravnog osnova.

Prema Gakovim rečima, ovo je samo prvi korak ka uspostavljanju reda u toj oblasti.

гак

“Mi ovim danas ispunjavamo ono što smo obećali građanima Inđije, a to je da niko ne moze biti iznad države. Ovde se, konkretno radi o uzurpaciji 123 hektara. Ja postavljam pitanje, kako je moguće da neko protivpravno koristi preko milion i 230 hiljada metara kvadratnih, a da niko iz prethodne vlasti ne zna za to?”, rekao je Gak.

Poljoprivrednici koji koriste zemljište bez pravnog osnova, mogli su da prijave zemljište do kraja maja i da plate naknadu za korišćenje istog. U suprotnom svi koji su ilegalno posejali njivu moraće da plate kaznu u visini trostrukog iznosa prosečnog zakupa zemljišta u okrugu, a biće u obavezi i da plate troškove koje je opština imala tokom “skidanja” useva.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar