Inđija: Novo rukovodstvo KK „Železničar“ Inđija: Novo rukovodstvo KK „Železničar“
Košarkaški klub „Železničar“ Inđija dobio je novo rukovodstvo na vanrednoj sednici Skupštine kluba koja je održana u zgradi Opštine Inđija. Za novog predsednika izabran... Inđija: Novo rukovodstvo KK „Železničar“

Košarkaški klub „Železničar“ Inđija dobio je novo rukovodstvo na vanrednoj sednici Skupštine kluba koja je održana u zgradi Opštine Inđija. Za novog predsednika izabran je Saša Avalić, dosadašnji sportski direktor kluba nakon ostavke Radoslava Lera na tu funkciju.

 

„ Zahvaljujem se na funkciji koja mi je dodeljena ali smatram da više mogu dati kao sportski direktor kluba. Prihvatio sam ovo mesto ali se nadam da ćemo u bliskoj budućnosti naći osobu koja će moći da me zameni a da se ja posvetim radu koji se tiče košarkaškog razvoja. Odmah nakon Skupštine sešćemo sa čelnim ljudima opštine Inđija od kojih očekujemo podršku i predočićemo im finansijski plan a od pojedinaca koji čine lokalnu vlast već imamo obećanu podršku, pogotovo kada je u pitanju rad sa decom“, istakao je Avalić.

 

Na predlog novog predsednika kluba, izabrani su članovi Upravnog i Nadzornog odbora. Upravni odbor čine Siniša Bjeljac, Branko Šicar, Aleksandar Bojović, Marko Ognjanović i Saša Avalić. Za predsednika Nadzornog odbora izabran je Dejan Jekić dok su članovi Radoslav Lero i Lovra Martinović. „ Po preuzimanju odgovornosti za rad KK „Železničar“ fokusirali smo se pre svega na isplatu duga koji je iznosio oko 6,5 miliona dinara i uspeli smo. Danas je klub bez dugova i možemo da se pohvalimo da smo pre svega iz ljubavi prema košarci uspeli da realizujemo najveći deo zacrtanih ciljeva. Nije bilo jednostavno. Sada se nadamo da će i nova Uprava nastaviti u istom smeru, da će se znati ko šta radi i kako. Preliminarno smo se dogovorili da se nastavi sa realizacijom plana koji se tiče Škole košarke u svim naseljima inđijske opštine jer i deca sa sela treba da imaju isti tretman kao i gradska“, istakao je Dejan Jekić, predsednik NO.

Na vanrednoj sednici Skupštine kluba bilo je reči i o planovima za budući period. Već od sledeće sezone počeće sa radom i ženska selekcija koja će igrati Drugu ligu. Kako je istakao član Upravnog odbora Branko Šicar uspeli su da dogovore saradnju sa jednom švedskom kompanijom koja će pomoći daljem radu i razvoju inđijskog košarkaškog kluba i to je, kako kaže, način i da se privreda uključi u sport. Ambicije su da muška selekcija zaigra u Prvoj B ligi a ženska u Prvoj ligi Srbije. Takođe, u prethodnom periodu vođeni su razgovori i sa predstavnicima Košarkaškog saveza Vojvodine koji su takođe obećali svesrdnu pomoć inđijskom klubu.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar