Inđija: Najviše polemike u vezi sa prošlogodišnjim budžetom Inđija: Najviše polemike u vezi sa prošlogodišnjim budžetom
Opština Inđija u prošloj godini ostvarila je suficit od 48 miliona dinara, navodi se u  završnom računu budžeta Opštine Inđija koji se našao kao... Inđija: Najviše polemike u vezi sa prošlogodišnjim budžetom

Opština Inđija u prošloj godini ostvarila je suficit od 48 miliona dinara, navodi se u  završnom računu budžeta Opštine Inđija koji se našao kao jedna od ukupno deset tačaka Dnevnog reda sednice Opštinskog veća.  Izveštaj o završnom računu budžeta izazvao je najviše polemika među većnicima i predstavnicima lokalne samouprave. Kako je istakao Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija,  polemisalo se iz razloga što se radi o izveštaju iz prošle godine i budžetu koji su realizovali njihovi prethodnici.

– Papir trpi sve i prema finansijskom izveštaju opština je u suficitu 48.000.000 dinara, a suštinska stvar je da smo ustanovili da su stvarne obaveze, dugovanja  lokalne samouprave preko 800 miliona dinara. Podsetiću vas da je projektovani budžet za prošlu godinu bio oko tri milijarde dinara, za ovu oko 3.200.000.000 milijarde dinara, a da je punjenje istog svega 50 odsto. To daje prostu računicu da će naš budžet biti realno oko  1.600.000.000 dinara, a 1.200.000.000 je neophodno da bi se samo izmirile redovne obaveze – istakao je Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija.

Vladimir Gak

Predstavnici lokalne samouprave navode da će budžet za narednu godinu, čija bi izrada trebalo da počne u septembru,  biti mnogo realniji, ali da očekuju da će morati da uvrste i neke od preostalih obaveza iz ove godine. Pored Izveštaja o završnom računu budžeta opštine Inđija za 2015. godinu, većnici su razmatrali  odluke koje se odnose na usklađivanje osnivačkih akata svih pet javnih preduzeća sa Zakonom o javnim preduzećima.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar