Borba za prvi korak i dalje traje: Meridian fondacija još jednom pomaže lečenje Anastasie Mitić

Nova akcija Meridian fondacije

 

Anastasia Mitić je dete koje mnogi u njenom okruženju nazivaju “malim herojem” i čiju životnu priču prati neprestana borba od samog trenutka rođenja. Naime, ona je prevremeno rođena u tridesetoj nedelji trudnoće sa svega 1250 grama. Usled nedostatka kiseonika i krvarenja na mozgu, stručni tim lekara je nakon izvršenih intervencija Anastasii dijagnostifikovao cerebralnu paralizu. Ona je do sada imala nekoliko hirurških intervencija i operacija, a glavnu podršku u borbi za život ima isključivo od majke.

 

Požrtvovanost samohrane majke Katarine i njena bezgranična snaga i ljubav u izazovima sa kojima se svakodnevno susreće već sedam punih godina, sa pravom izazivaju divljenje i epitet “majke junakinje”.

https://youtu.be/fNhZRvMIU0s

Anastasia je operisana prošle godine u Americi, izvršena je operacija na kičmi koja zahteva svakodnevne terapije i tome nema kraja. Do kraja života ćemo morati tako. To je nešto što joj je neophodno da bi stala na svoje noge i bila samostalna. Operacija je visokorizična i ona je omogućila da Anastasii krenu da rade mišići koji nikada nisu radili, te sada iščekujemo dan kada će se pustiti i samostalno hodati”, reči su majke Katarine.

 

Prošlogodišnja operacija je protekla uspešno, ali ona sem svakodnevnih terapija, zahteva i redovne kontrole u Americi, te se ovih dana njih dve pripremaju za ponovni odlazak na dalek put.

 

 

Novčana sredstva koja su potrebna da bi Anastasia stala na noge, iziskuju pozamašne sume, stoga se Meridian fondacija  „Od srca sa ljubavlju”, svesrdno ponovo uključila u ovu humanu misiju koja ima za cilj borbu za njen prvi korak. Predstavnici Fondacije su lično posetili malu Anastasiu i njenu mamu i tom prilikom obavili razgovor neposredno pred njihov ponovni odlazak u Ameriku.

 

Kako su svakodnevne terapije neophodne da bi intervencije koje je Anastasia imala bile uspešne, zaista je potrebno da se svi pojedinci i institucije uključe u ovu borbu. Ovim putem pozivamo sve da seuključe i daju mali doprinos za Anastasiino izlečenje”, rekla je Jelena Jocić iz Meridian fondacije.

 

Akcija prikupljanja sredstava za pomoć Anastasii Mitić organizovana je posredstvom opcije “Doniraj” na web sajtu meridianbet.rs, a Meridian fondacija donirala je i dodatna sredstva za Anastasiin prvi korak. Kreiranjem posebne online donatorske platforme, humanitarci iz Meridian fondacije su napravili revolucionirani iskorak kada je u pitanju pružanje materijalne i medicinske pomoći za lečenje naših najmlađih građana. Posebnim modelom direktnog doniranja, korisnici sajta imaju posebnu mogućnost da izvrše donaciju novčanog iznosa za potrebe sprovođenja humanitarnih akcija i raznih drugih društvenih aktivnosti koje ova Fondacija već godinama uspešno sprovodi.