Четри године „Словенове“ омладинске школе фудбала на прагу уласка у виши ранг такмичења

Правом фудбалском ревијом ГФК „Словен“ обележио је вечерас четворогодишњицу рада школе фудбала. Упркос јакој киши, вече на стадиону најстаријег румског клуба било више него посебно.

Више од стотину малишана, полазника црвено – беле школе фудбала, заједно са првотимцима „Словена“ прославили су заједнички успех, једну од најуспешнијих сезона у историји клуба.

ГФК „Словен“ је остварио сјајне резултате у млађим селекцијама, многи млади талентовани фудбалери већ су на радару суперлигашких екипа, а као круна сезоне назире се историјски успех клуба из Борковачке долине улазак у Прву лигу Србије!

Председник ГФК „Словен“ Милорад Батало је подсетио да је румски клуб, корак по корак, после више година лоших резултата, стрпљиво градио нове стазе успеха, те да је оснивањем сопствене академије, тј. школе фудбала постављен прави темељ да „Словен“ израсте у професионални клуб.

Веома смо поносни на нашу школу фудбала, сваке седмице се наша фудбалска породица увећава, увек у клуб дође неко ново дете. Веома нам је важно усавршавање наших тренера који раде са децом, они се стално едукују, заиста чинимо све да израстемо у озбиљан, професионалан клуб“, истакао је Батало, напоменувши да боје „Словена“ брани преко 300 фудбалера разврстаних од полазника школе фудбала, преко пионира, кадета, омладинаца до сениора.

Иако резултати у млађим категоријама нису императив, већ стварање будућих првотимаца, у витрине „Словена“ континуирано стижу нови пехари, а свакако кулминација овогодишњег клупског успеха био би изборен наступ у другом савезном рангу такмичења.

Генерације фудбалера и навијача „Словена“ деценијама су сањале сан, који су фудбалери предвођени капитеном Браном Илићем успели да претворе у јаву. Званична потврда пласмана у Прву лигу Србије требала би бити донета наредне седмице, а клуб је са Општином Рума већ започео разговоре у унапређењу фудбалске инфраструктуре, како би се задовољили сви потребни критеријуми да градски фудбалски клуб своје прволигашке утакмице игра пред верном публиком у Руми.

На прагу смо Прве лиге Србије, испунили смо све критеријуме и близу смо добијања клупске лиценце за играње Прве лиге. Услови који као клуб имамо су добри, али ми стално стремимо ка вишим циљевима. Ту нашу амбицију чврсто подржава Општина Рума и ми смо већ договорили изградњу надстрешнице изнад трибине, ограде, зиданог платна и осталих инфраструктурних радова потребних за лиценцирање и нашег стадиона за прволигашки фудбал. У будућности имамо идејна решења и за ново унапређење овог спортског центра. План је да на помоћном терену поставимо вештачку траву, да главни терен приближимо трибини, да поставимо нове рефлекторе и сигуран сам да ћемо имати један репрезентативан објекат, на понос свих“, поручио је Батало.

ГФК „Словен“ у последњем колу Српске лиге „Војводина“ дочекује „Омладинац“ из Нових Бановаца. Утакмица се игра у суботу, 1. јуна, са почетком од 17:30 часова.