Слобода уласком у српсколигашко друштво остварила највећи успех у клупској историји

Foto Opština Pećinci

Још један историјски успех пећиначког фудбала остварили су фудбалери Слободе из Доњег Товарника који су се, након недавне победе над Јединством из Руменке 2:0, као првопласирана екипа из Војвођанске лиге Југ пласирали у Српску лигу Војводине, трећи ранг такмичења у Србији.

ФК „Слобода“ је тако пласманом у Српску лигу „Војводина” остварила историјски успех, а осам узастопних победа украсило је финиш.

„Тешко је речима описати осећај после освајања првог места и стицања српсколигашке визе. Срце ми је пуно, поносан сам на играче. Били су посвећени, трудили су се да реализују сваку замисао стручног штаба, тако да награда није изостала. Руководство на челу са председником Миланом Алексићем и спортским директором Дарком Ашћерићем, уз подршку пећиначке локалне самоуправе, обезбедило нам је услове, који су превазилазили оквир ранга такмичења. Имали смо обавезу да узвратимо на терену, иако то није било лако, посматрано кроз призму квалитета конкурената Хајдука из Дивоша и Јединства из Руменке“ – изјавио је Милош Ђокић, тренер Слободе.

Из клуба поручују да виши ранг свакако доноси и веће захтеве, као и да су припреме за то већ у току, а неопходне припреме за нову сезону и српсколигашке утакмице биће одржане на Лепенском виру.