Саопштење у вези са водоснабдевањем насеља Крчедин

Саопштење ЈКП Водовод и канализација Инђија преносимо у целости:

Сви бунари на Крчединском изворишту раде са максималним капацитетом, али је у претходна три дана због наглог повећања потрошње воде дошло до смањења резерви на минималну вредност. У насељу Крчедин систем водоснабдевања је тако организован да је у случају смањења резерви воде на минималну вредност потребно три сата да се резерве обнове, након чега се  поново успоставља нормално водоснабдевање.

У циљу решавања проблема водоснабдевања насеља Крчедин Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“ Инђија је у току 2023. године изградило један бунар на изворишту  у Крчедину како би  проблем недостајуће количине воде био решен. Ово је дало резултате и у току 2023. године није било проблема са водоснабдевањем.

Како би се на дужи период решио проблем водоснабдевања насеља Крчедин, Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“ Инђија је у претходном периоду израдило пројектну документацију и исходовало све дозволе за изградњу повезног цевовода Нови Карловци – Крчедин. Јавна набавка за избор извођача радова за изградњу повезног цевовода Нови Карловци – Крчедин I фаза је у завршној фази и у наредних месец дана ће се уговорити извођење наведених радова. Након изградње наведеног цевовода обезбедиће се сигурност водоснабдевања насеља Крчедин тако што ће се недостајуће  количине воде обезбедити са инђијског изворишта. 

ЈКП „Водовод и канализација” Инђија ће до дугорочног решења проблема снабдевања водом насеља Крчедин настојати да максималним ангажовањем свих својих производних капацитета обезбеди довољно воде за све потрошаче. Захваљујемо се потрошачима на разумевању!