Санирање регионалног колектора Стара Пазова по хитном поступку

извор/ фото/ Влада РС

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас радове на санацији регионалног колектора Стара Пазова, по чијем ће завршетку проблем становника, не само те, већ и градске општине Земун, бити трајно решен.

Вујовић је истакла да се санира колектор по хитном поступку, јер су то тражили грађани Старе Пазове и градске општине Земун, и навела да су проблеми који су настали услед пуцања колектора у Старој Пазови, који није добро функционисао, доводили до изливања отпадних вода и фекалија које су стизале све до Бусија.

Желим посебно да захвалим извођачима радова који су ми рекли да ће санација напрслог колектора бити завршена пре рока, јер је овај пројекат важан за грађане Старе Пазове и Земуна, објаснила је Вујовић.

Према њеним речима, паралелно са почетком радова у Старој Пазови, очишћен је канал Ладовача у насељу Бусије у Земуну.

Потпредседница Владе је додала да ће Министарство које води увек подржати добре пројекте, који су у најбољем интересу грађана.

Вујовић је навела и да Министарство има одличну сарадњу са општином Стара Пазова, где су већ реализовани пројекти пошумљавања, а у наредне четири године у плану су и други зелени пројекти.