Припрема за Европско првенство у асо саватеу

Припреме за Европско првенство за јуниоре и сениоре у саватеу одржане су протеклог викенда у Спортском центру у Руми. Већ за десет дана наш тим путује на Европско првенство за јуниоре у асу саватеу где ће наступити 20 чланова репрезентације Србије у чијем саставу су два такмичара Савате бокс клуба „Рума“: Давид Пил јуниор у категорји +85кг и кадет Давид Грковић до 39кг. Осим њих путују и тренер Љубомир Дамјановић, судија Александар Дикић, као и Миодраг Ракић, селектор репрезентације Србије.

У оквиру припрема учествовали су и чланови сениорске и јуниорске репрезентације у комбат саватеу међу којима је и такмичар Савате бокс клуба „Рума“ Марко Видаковић у сениорској категорји +85кг који ће наступити на Европском првенству у комбат саватеу у Ђенови у септембру месецу. Марко Видаковић је проглашен за најуспешнијег сениора Општине Рума и Савате савеза Србије за 2023. годину и наставља са добрим резултатима и у овој години. Освајач је златне медаље на Светском КУП-у у Будимпешти у јануару ове године и златне медаља на Првенству Србије у комбат саватеу. Стипендиста је Министарства спорта и апсолвент Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду.

„Очекујемо добре резултате и надамо се да ће наши спортисти донети нове медаље за наш клуб и наш град. Покровитељи наступа нашег клуба и нашег тима је Општина Рума, Влада Републике Србије – Министарство спорта и Спортски Савез Општине Рума“, изјавио је тренер клуба Миодраг Ракић.

Преузета фотографија