Потпредседница Божић обишла Бачку Паланку након невремена

Izvor/ foto/ Pokrajinska vlada

Потпредседница Покрајинске владе Сандра Божић обишла је данас Бачку Паланку након олујног невремена.

Штету су претрпели пољопривредни усеви, на површини између четири и пет хиљада хектара, оштећени су стамбени објекти, школе и вртићи. Велика штета настала је и на згради Народне библиотеке „Вељко Петровић“, где је оштећен кров.

Овом приликом потпредседница Божић је потврдила настојања Покрајинске владе и залагање председнице Маје Гојковић за санацију штете и отклањање последица невремена.

Потпредседница је навела да је потребно прилагођавање појединаца, друштава и држава новонасталим временским променама, нарочито у местима која имају искуства са непогодама. Нагласила је да је неопходно предузети све мере заштите и осигурања пољопривредних добара, уз прилагођавање намене средстава из буџета Републике, Покрајине и локалних самоуправа како би се заједничким залагањем на најефикаснији начин отклонила свака врста штете која се у овом случају мери милионима динара.

 

Приликом обиласка, председник Општине Бачка Паланка Бранислав Шушница изнео је податке о насталој штети, као и о корацима које су предузети у циљу спречавања настанка веће штете – испаљене су укупно 182 противградне ракете у правцу најугроженијих области попут Бачке Паланке, Темерина и Бачког Петровца.