Инвалидска колица као донација за особе са инвалидитетом

Пријатељство инђијске општине са породицом Хeркнер из Аустрије резултирало је донацијом 118 инвалидских колица која су данас, на Дан оболелих од мултиплесклерозе, подељена особама којима су најпотребнија. Више од стотину колица, од којих су 25 електрична, у сарадњи са Црвеним крстом, Центром за социјални рад и Удружењем „Мој Срем“ додељено је корисницима из инђијске општине, како би им било олакшано свакодневно функционисање.

Председник Општине Инђија Владимир Гак истакао је значај ове донације и намеру инђијске општине да и убудуће брине о особама са инвалидитетом:

„Дај Боже да помоћ не затреба никоме, али ту смо када је то потребно, рекао је Гак, и нагласио да је срце људи који воде борбу са овом болешћу „велико као планина“.

Део опреме и санитетског материјала из ове донације добио је и Дом здравља „Др Милорад Мика Павловић“, што ће унајвећем служити за збрињавање тешко покретних пацијената, потврдио је директор здравствене установе др Драган Ђорђевић.

Обострана жеља за наставком пријатељства и сарадње са породицом Хeркнер постоји, а више од 100 корисника ових помагала, бар донекле, ће се лакше укључивати у активности локалне заједнице.