Заједничким улагањем Министарства заштите животе средине и Општине Беочин очишћена још једна дивља депонија у Беочину

Општина Беочин у овим данима активно спроводи радове на чишћењу дивљих депонија а захваљујући подршци Министарства за заштиту животне средине и у сарадњи са ЈКП „Беочин“ завршени су радови на чишћењу још једне депоније која је настала на природном потезу у близини беочинске индустријске зоне и регионалног пута II A реда.

Председница општине Беочин Биљана Јанковић данас је заједно са директором ЈКП „Беочин“ Срђаном Степановим обишла терен и истакла да је ово једна од локација за коју су грађани инспекцијским службама учестало подносили пријаве, као и и да се депонија константним бацањем отпада и несавесним понашањем појединаца простирала на површини од чак 3 620 квадратних метара.

„За Пројекат уклањања и превенције нелегалног одлагања отпада у 2024. години заједничким улагањима Министарства заштите животне средине и Општине Беочин издвојено 3 560 000 динара а ова средства ће, поред чишћења поменуте депоније на државном земљишту, бити усмерена и на постављање видео надзора на три локације у Беочин граду који ће бити повезан са системом беочинског ЈКП-а.“, истакла је Јанковић.

 

Према њеним речима, нелегално одлагање отпада не прави проблем само у природи већ се све чешће Беочинци сусрећу са депонијама у самом граду.

„Камере ће најпре бити постављене у улици Краља Петра I, у Светосавској улици код предузећа „Подунавље“ као и у Цементашкој улици код улаза на фудбалски стадион јер су те локације приоритетно означене као критичне. Идеја је да се након тога постави видео надзор и на подручјима на којима су биле дивље депоније у природи.“, истакла је Јанковић.

У Општини Беочин су у овој години спроведени радови на уклањању четири велике дивље депоније и то у Раковцу, Лугу и две локације у Беочину а из Општинске управе позивају грађане да настављају да пријављују проблеме које у наредном периоду примете како би и инспекцијске службе додатно појачале надзор.

фото: Исмет Адемовски