Додељени подстицаји за развој сеоског туризма

У организацији Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство данас су уручени уговори за доделу средстава по конкурсу намењеном унапређењу економских активности на селу путем подршке развоју сеоског туризма власницима регистрованих пољопривредних газдинстава са територије АП Војводине.

Укупна вредност одобрених инвестиција износи близу 28 милиона динара.

Реч је о новој мери ресорног секретаријата у циљу подршке локалном руралном развоју путем проширења економских активности пољопривредних газдинстава у области туризма, угоститељства и старих традиционалних заната.

Секретаријат је определио 20 милиона динара за ову намену, што представља учешће од близу 72 одсто, а право на средства остварио је 31 корисник. Овим подстицајима се пружа подршка већем упошљавању власника сеоских пољопривредних газдинстава и у другим ресорима, затим останку младих на селу и развоју њихових економских активности и ван пољопривреде, као и развоју сеоског туризма.

Поврат средстава у оквиру овог конкурса је 60 одсто, а уколико су у питању жене, лица млађа од 40 година и пољопривредници који живе на подручјима са отежаним условима рада поврат средстава је и до 70 одсто.

Уговоре је уручио подсекретар Александар Пановски.