ГФК „Словен“ играће наредне сезоне други савезни ранг такмичења – Прву лигу Србије!

Председница Општине Рума Александра Ћирић Бошковић честитала је румским фудбалерима велики успех, нагласивши да су њихова преданост, труд и тимски дух донели нашем граду овај изузетан резултат, на који су сви веома поносни.

Како је једном од најлепших стадиона у Срему, стадиону Словена, неопходно сређивање да би спремно дочекао српске прволигаше, Општина Рума већ од наредне седмице започеће озбиљне и обимне радове.

Општина је обезбедила средства за покривање трибина, постављање нових столица, ограђивање стадиона, изградњу и ограђивање дела трибине за гостујуће навијаче, изградњу просторија за медицински тим и још много тога што је неопходно како би овај румски стадион у новом, модерном руху дочекао прволигаше из целе Србије.

У последње три године, Општина Рума је издвајала значајна средства за улагања у спорт и спортску инфраструктуру. Резултати су већ видљиви на примеру ГФК „Словен“ који је у последње две године напредовао два ранга и сада постао прволигаш. Ова улагања су кључна, јер бољи услови за тренирање и такмичење доносе боље резултате, пласирајући Руму у сам врх српског спорта.

Скоро сваки стадион у општини поседује заливни систем и рефлекторе, спортска хала у Руми је у потпуности реновирана, као и већина спортских сала у граду и селима. Путинци ће добити нову модерну спортску дворану која ће бити саграђена до краја ове године.