Вучевић: Фрушкогорски коридор ће препородити Срем

FOTO/ Vlada RS

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић изјавио је данас приликом обиласка радова на тунелу „Иришки венац” да ће пројекат Фрушкогорског коридора препородити Срем и да радови теку планираном динамиком.

Вучевић је навео да се о безбедности води рачуна у сваком детаљу и да га посебно радује то што је убрзано пробијање тунела, тако да сада треба четири месеца за нешто за шта је раније било потребно девет.

Он је поновио да овај тунел доноси конкретну заштиту Националног парка Фрушка гора, јер се више неће ићи кроз њега и неће бити емисије штетних гасова, а истовремено има велики значај за Ириг и Срем, које ће коридор препородити.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић подсетио је на то да је тунел „Иришки венац“ дуг 3,5 километара и да ће бити најдужи у Србији.

Према његовим речима, до сада је урађено 52 одсто, а до септембра 2026. године коридор ће бити завршен, осим радова на Булевару Европе.

Колико ће ово значити људима који живе овде, показује чињеница да ће овај тунел променити начин живота. Ово је доказ како заједно можемо да урадимо велике ствари, поручио је Весић.

Амбасадор Кине у Србији Ли Минг исказао је захвалност премијеру Вучевићу и министру Весићу на ангажованости око пројекта.

Задовољан сам због тога што Србија напредује по питању инфраструктуре. Верујем да уз помоћ премијера и свих нас, можемо да завршимо коридор у датом року. Ово ће бити најдужи тунел у целој Србији, навео је Минг.

Izvor/ Foto/ Vlada RS