Uspešni inđijski invalidi Uspešni inđijski invalidi
Opštinska organizacija za sport i rekreaciju invalida Inđije postoji više od četiri decenije i broji oko 200 članova, od kojih je njih 50 aktivno.... Uspešni inđijski invalidi

Opštinska organizacija za sport i rekreaciju invalida Inđije postoji više od četiri decenije i broji oko 200 članova, od kojih je njih 50 aktivno. Većina njih veoma su aktivni tokom godine te se takmiče u svim sportskim disciplinama i postižu zapažene rezultate, pogotovo u šahu i streljaštvu.

Milan Pilja, predsednik ove organizacije ističe da društvo okuplja članove svih starosnih dobi te da na takmičenjima godinama unazad beleže izzetno dobre rezultate.

-Presrećan sam I veoma zadovoljan rezultatima koje naše Društvo postiže. U okviru naše organizacije imamo skoro sve sportove u kojima se takmičimo, kako na međuopštinskim tako i na pokrajinskim i republičkim takmičenjima- rekao je Pilja.

-Prema kalendaru Sportskog saveza invalida Vojvodine u toku godine se održavaju takmičenja u sledećim disciplinama: pikado, kuglanje, šah, atletika, sportski ribolov, viseća kugla, plivanje,sedeća odbojka, streljaštvo i stoni tenis kaže Pilja i dodaje:

-Naša organizacija u toku godine učestvuje u svim sportskim takmičenjima i dobri smo u svim disciplinama. Jedno vreme smo jako dobri u atletici,  ali smo poslednjih godina najuspešniji u šahu.

-Možemo se pohvaliti velikim brojem pehara i medalja, a skoro svake godine neko od naših članova osvoji zlato ili srebro. Takođe moram da napomenem da smo poslednjih nekoliko godina postigli veliki uspeh u streljaštvu, za koji je zaslužan naš član Milan Gaćeša.

Kako je istakao Pilja za kraj, stuacija sa koronom je poremetila sve pa I takmičenja u kojima učestvuju oni ali se nadaju da će se ova situacija brzo promeniti te da će se vratiti na sportske terene.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „OSI-Pružimo im podršku“ koji je sufinansiran iz sredstava Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar