Uskoro počinje primena novog Zakona za zaštitu prava boraca, vojnih invalida i civilnih invalida rata Uskoro počinje primena novog Zakona za zaštitu prava boraca, vojnih invalida i civilnih invalida rata
Narodna skupština Srbije 29. februara 2020. Godine usvojila je Zakon o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica. , a... Uskoro počinje primena novog Zakona za zaštitu prava boraca, vojnih invalida i civilnih invalida rata

Narodna skupština Srbije 29. februara 2020. Godine usvojila je Zakon o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica. , a njegova primena počinje 1. januara 2021. godine. Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević nedavno je o toj temi razgovarala sa predstavnicima organizacija za zaštitu prava boraca, vojnih invalida i civilnih invalida rata.

Kisić Tepavčević je istakla da je Ministarstvo partner organizacijama za zaštitu prava boraca, vojnih invalida i civilnih invalida rata i da će uvek biti spremno da sasluša njihove probleme i da zajednički radi na njihovom rešavanju.

Predstavnici tih organizacija su na sastanku sa ministarkom Kisić Tepavčević ukazali na nekoliko poteškoća koje su se pojavile i pre početka primene Zakona.

Ministarka Kisić Tepavčević je naglasila da nijedno stečeno pravo ne može biti umanjeno i izgubljeno i da će Ministarstvo u narednom periodu biti posvećeno iznalaženju načina da te poteškoće budu rešene.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „OSI-Pružimo im podršku“ koji je sufinansiran iz sredstava Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar