U Laćarku sahranjen heroj sa Košara U Laćarku sahranjen heroj sa Košara
Zoran Veselić, jedan od heroja sa Košara, sahranjen je danas, 22 godine posle pogibije, u rodnom Laćarku. Njegovo telo je u sredu u Prištini... U Laćarku sahranjen heroj sa Košara

Zoran Veselić, jedan od heroja sa Košara, sahranjen je danas, 22 godine posle pogibije, u rodnom Laćarku. Njegovo telo je u sredu u Prištini preuzeo predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović, a vojnika je sahranio ujak Stevan Petrović jer su Zoranovi roditelji u međuvremenu pomrli.

Zoran Veselić junački je poginuo 19. maja 1999. godine zajedno sa još dva saborca na lokaciji Maja glava, a identifikovan je tek u novembru prošle godine. Sahranjen je u rodnom Laćarku nakon što je prošlo 22 godine od pogibije. Vojnika je sahranio ujak Stevan Petrović jer su Zoranovi roditelji u međuvremenu pomrli

Zoran je bio dobrovoljac koji se nijednog trenutka nije dvoumio kada je otadžbina pozvala u odbranu od agresora. Rođen 12. februara 1972, imao je tek nešto više od 27 godina kada je kao pripadnik regularnih jedinica Vojske Jugoslavije upućen u pakao Košara da zaustavi ofanzivu šiptarskih terorista i albanske vojske, potpomognutih plaćenicima, ali i specijalcima iz redova NATO snaga.

Posmrtni ostaci Zorana Veselića, koji su pronađeni prošle godine, u novembru 2020. su identifikovani i ovo je prva primopredaja tela u Prištini od septembra 2019, kada smo preuzeli posmrtne ostatke sedam osoba mučki ubijenih u bunkeru u Đakovici.

Sahrani poginulog vojnika na laćaračkom groblju prisutsvovao je i zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice Petar Samardžić, a Zoran  Veselić, heroj sa Košara sahranjen je uz vojne počasti.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar