Svetski dan zdravlja obeležen i u Rumi Svetski dan zdravlja obeležen i u Rumi
U nedelju 7. aprila, prema preporuci Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u Domu zdravlja „Ruma” je održan „Dan otvorenih vrata“ koji je posebno doprineo značaju... Svetski dan zdravlja obeležen i u Rumi

U nedelju 7. aprila, prema preporuci Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u Domu zdravlja „Ruma” je održan „Dan otvorenih vrata“ koji je posebno doprineo značaju datuma koji se obeležava kao Svetski dan zdravlja.

Aktivnosti su protekle u veoma dobrom odzivu pacijenata koji su prilikom posete mogli da urade EKG, kontrolu šećera, holesterola i triglicerida u krvi, da obave preventivni, savetodavni pregled kod doktora opšte medicine. Mogli su da prekontrolišu krvni pritisak i da, što je za pacijente imalo veliki značaj, obave pregled kod specijaliste za ORL i Internu medicinu.

Za osam časova pregledano je 96 naših sugrađana, urađeno je 89 kontrola krvnog pritiska i kontrola glikemije u kapilarnoj krvi, 58 holesterola i triglicerida i EKG je želelo da uradi 68 pacijenata i obavi pregled kod interniste.

Veliki broj pacijenata je želeo da prekontroliše i sluh te je broj pregledanih kod doktora specijaliste za uho-grlo-nos bio 78. Dva pacijenta su nakon internističkih pregleda upućena u Službu Hitne medicinske pomoći na dalje zbrinjavanje.

Akciji su se pridružili i najmlađi sugrađani u organizaciji Savetovališta za mlade Službe za zdravstvenu zaštitu školske dece. Mame i tate su sa decom predškolskog uzrasta učestvovali u kreativnoj radionici o zdravlju i kako ga sačuvati, a potom su deca školskog uzrasta učestvovala u drugoj radionici na temu očuvanja zdravlja i zdravim stilovima života.

– Dan otvorenih vrata u našoj ustanovi je protekao vrlo uspešno, izjavila je direktorica rumskog Doma zdravlja, dr Jelena Stojanac Mračević.

Preventivni pregledi su veoma važni za očuvanje zdravlja, a broj pacijenata koji je došao ukazuje na činjenicu da postoji svest o značaju prevencije i želja da sačuvamo naše zdravlje. Ovo je ujedno bila i prilika da sugrađani koji nemaju regulisano zdravstveno osiguranje obave preventivnu kontrolu te su sve aktivnosti protekle uz osmeh i obostrano zadovoljstvo.

– Mi smo DOM zdravlja i ono što uvek učinimo na kraju je da našim korisnicima poželimo prvenstveno dobro zdravlje, rekla je dr Jelena Stojanac Mračević.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar