Stara Pazova: Đaci odlaze na Krf “Stopama naših predaka” Stara Pazova: Đaci odlaze na Krf “Stopama naših predaka”
U okviru projekta „Stopama naših predaka“ i ove godine opština Stara Pazova nagradila je putovanjem na grčko ostrvo Krf devet najuspešnijih učenika iz staropazovačkih... Stara Pazova: Đaci odlaze na Krf “Stopama naših predaka”

U okviru projekta „Stopama naših predaka“ i ove godine opština Stara Pazova nagradila je putovanjem na grčko ostrvo Krf devet najuspešnijih učenika iz staropazovačkih osnovnih škola, koji će zajedno sa vršnjacima iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore u utorak, 14. avgusta otputovati na ovo grčko ostrvo.
Njihovo putovanje rezultat je višegodišnje saradnje Opštine Stara Pazova i Patrijaršije Srpske Pravoslavne Crkve (časopisa “Svetosavsko zvonce”) u domenu podrške i sprovođenja verske nastave u školama na teritoriji Opštine. Ove institucije zajednički nagrađuju decu boravkom na Krfu i sa ciljem da se ovakvim gestom pošalje poruka da se prepoznaje zalaganje i rad vrednih učenika, kao pozitivnih primera u društvu i među mladima, kao vid ulaganja u budućnost, i generacije koje će uskoro biti važan faktor društva u celini. Za samo nekoliko godina trajanja projekta broj učesnika programa se povećao na više od 250 osnovnoškolaca, koji dele lepa iskustva i poznanstva za ceo život.
Projekat „Stopama naših predaka“ jedinstven je i kao temu ima istoriju srpskog naroda iz perioda Prvog svetskog rata, tokom kojeg je tadašnja Srbija izgubila, između 1.100.000 i 1.300.000 stanovnika što je činilo gotovo trećinu ukupnog stanovništva ili čak oko 60% muške populacije. Projekat, sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Gospodina Irineja, realizuje zvanično glasilo Srpske Pravoslavne Crkve za decu “Svetosavsko zvonce”.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar