Sremska Mitrovica: Vikend u znaku kotlića Sremska Mitrovica: Vikend u znaku kotlića
U subotu, 29. septembra održana je manifestacija „Prvi kotlić Male Bosne“ u ovom sremskomitrovačkom naselju. Manifestaciju je organizovalo Zavičajno udruženje „Mostovi na Drini“ uz... Sremska Mitrovica: Vikend u znaku kotlića
U subotu, 29. septembra održana je manifestacija „Prvi kotlić Male Bosne“ u ovom sremskomitrovačkom naselju. Manifestaciju je organizovalo Zavičajno udruženje „Mostovi na Drini“ uz podršku Grada Sremska Mitrovica. Dvadesetdve ekipe imale su priliku da kroz druženje odmere snage u kulinarskim veštinama u prelepom ambijentu porte Hrama Svetih Sirmijskih mučenika. Pored takmičenja u kuvanju kotlića, učesnici ove manifestacije imali su priliku i da pokažu svoje umeće u tradicionalnim sportovima, kao i da u uživaju u kulturno-umetničkom programu koji je upriličen od strane Zavičajnog udruženja „Mostovi na Drini“.
 
Kao domaćin ovog saborovanja predsednik pomenutog udruženja Vitomir Vulin izjavio je da je osnovni cilj skupljanja druženje i negovanje tradicije i kulturnog nasleđa ljudi koji žive u Naselju „Mala Bosna“.
 
Ovu manifestaciju podržao je i Grad Sremska Mitrovica, a pomoćnik gradonačelnika Bogdan Kuzmić istakao je da će Grad nastaviti i dalje da podržava ovu i slične manifestacije uz nadu da će ovo prerasti u jednu ozbiljinju tradiciju jer narod ovog kraja svakako to zaslužuje.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar