Sremska Mitrovica: Venci na spomenik oslobodiocima Sremska Mitrovica: Venci na spomenik oslobodiocima
Sremska Mitrovica i Laćarak danas obeležavaju Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Za borce i članove njihovih porodica organizovan je prijem u Gradskoj kući,... Sremska Mitrovica: Venci na spomenik oslobodiocima

Sremska Mitrovica i Laćarak danas obeležavaju Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Za borce i članove njihovih porodica organizovan je prijem u Gradskoj kući, a zatim su položeni venci na spomenik oslobodiocima kod Železničke stanice.
Pre tačno 74 godine Sremska Mitrovica oslobođena je u Drugom svetskom ratu. Organizator programa obeležavanja 1. Novembra u gradu na Savi bio je Gradski odbor SUBNOR-a Sremska Mitrovica.
Grad Sremska Mitrovica je, nakon nekoliko godina pauze, danas za borce i njihove potomke priredio prijem u Gradskoj kući.
Vence na spomenik oslobodiocima u Drugom svetskom ratu, kod Železičke stanice položili su predstavnici SUBNOR-a iz cele Srbije, delegacije Grada Sremska Mitrovica i Vojske Srbije. Bila je ovo prilika da se još jedanput oda počast svim onim hrabrim Mitrovčanima i Laćarcima koji su svoj život dali za slobodu svog naroda.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar