Sremska Mitrovica u borbi protiv dijabetesa Sremska Mitrovica u borbi protiv dijabetesa
Preventivna akcija merenja šećera u krvi i krvnog pritiska održana je danas na Trgu Ćire Milekića u centru Sremske Mitrovice u organizaciji Društva za... Sremska Mitrovica u borbi protiv dijabetesa

Preventivna akcija merenja šećera u krvi i krvnog pritiska održana je danas na Trgu Ćire Milekića u centru Sremske Mitrovice u organizaciji Društva za borbu protiv šećerne bolesti Sremska Mitrovica i uz podršku Zavoda za javno zdravlje i Doma zdravlja. Na ovaj način je u gradu na Savi obeležen april, mesec borbe protiv šećerne bolesti.

Ankica Jevtić, predsednica Društva za borbu protiv šećerne bolesti navela je da je dijabetes jedna od vodećih bolesti u svetu koja poprima pandemijski karakter. U Sremskoj Mitrovici od dijabetesa boluje oko 5.000  ljudi, a isto toliko ljudi ima neko preddijabetesno stanje i kod njih je preventiva najvažnija, kako ne bi došlo do ispoljavanja bolesti.
Prema rečima načelnika Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislava Mirnića, lokalna samouprava podržava rad Društva za borbu protiv šećerne bolesti i njihove projekte, koji za cilj imaju podizanje svesti stanovništva o zdravom načinu života i u borbi protiv dijabetesa.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar