Sremska Mitrovica: Promocija knjige „Srpsko srce Johanovo“ Sremska Mitrovica: Promocija knjige „Srpsko srce Johanovo“
Promocija knjige „Srpsko srce Johanovo“, autora Veselina Dželetovića biće održana u četvrtak 20. aprila od 19 časova u „Art klubu Sirmijumarta“. “Poema-roman „Srpsko srce... Sremska Mitrovica: Promocija knjige „Srpsko srce Johanovo“

Promocija knjige „Srpsko srce Johanovo“, autora Veselina Dželetovića biće održana u četvrtak 20. aprila od 19 časova u „Art klubu Sirmijumarta“.

“Poema-roman „Srpsko srce Johanovo“, zasnovana na istinitom događaju, predstavlja dokumentovano svedočenje o stradanju srpskog naroda i trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji. Osnova za njegovo pisanje bila je poema koja je ispevana 2006. godine o Nemcu koji nosi srce Srbina, kidnapovanog na Kosovu i Metohiji 1999. godine.  Autor je za roman dobio Specijalno priznanje Akademije „Ivo Andrić“ i Orden Centralne kozačke vojske Ruske Federacije” navodi se u saopštenju Centra za kulturu “Sirmiumart”.

Roman je doživeo 13 izdanja (trenutno je u pripremi četrnaesto) i preveden je na engleski, ruski, francuski, nemački, makedonski, slovački, rumunski i jermenski jezik.

Gost promocije je arhimandrit Stefan Vučković, starešina manastira Velika Remeta. Ulaz je slobodan.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar