Sremska Mitrovica: Preventivni pregledi bez zakazivanja Sremska Mitrovica: Preventivni pregledi bez zakazivanja
U okviri akcije Ministarstva zdravlja u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici i u Dispanzeru za žene Doma zdravlja organizovani su besplatni preventivni pregledi. Mitrovčani... Sremska Mitrovica: Preventivni pregledi bez zakazivanja

U okviri akcije Ministarstva zdravlja u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici i u Dispanzeru za žene Doma zdravlja organizovani su besplatni preventivni pregledi. Mitrovčani su bez overene zdravstvene knjižice i zakazivanja mogli da urade ultrazvučni pregled abdomena, pregled mladeža, kao i ginekološki pregled. Ukupno je pregledano 260 pacijenata, a urađeno je 126 ultrazvučnih pregleda abdomena, 107 pregleda mladeža i 50 ginekoloških pregleda.

Ministarstvo zdravlja pokrenulo je ovu akciju sa ciljem rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju. Preventivnim pregledima smanjuje se mogućnost od  pojave malignih oboljenja, a lečenjem u ranom stadijumu daje se šansa kvalitetnijem životu, poruka je koju su uputili organizatori ove akcije.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar