Sremska Mitrovica: Maestre otvorile letnju pozornicu na Žitnom trgu Sremska Mitrovica: Maestre otvorile letnju pozornicu na Žitnom trgu
Muzički kvartet „Maestre” koji čine: Jelena Vlaović (flauta), Milda Kuzminac (klavir), Zorica Opačić (tambura) i Dušanka Gavrilović (klavir) otvorio je koncertnu sezonu na lokalitetu... Sremska Mitrovica: Maestre otvorile letnju pozornicu na Žitnom trgu

Muzički kvartet „Maestre” koji čine: Jelena Vlaović (flauta), Milda Kuzminac (klavir), Zorica Opačić (tambura) i Dušanka Gavrilović (klavir) otvorio je koncertnu sezonu na lokalitetu Žitni trgu u centru Sremske Mitrovice. Ni kiša koja je pred kraj koncerta pala, nije uspela da pokvari ovaj kulturni događaj u gradu na Savi.

Lokalna samouprava bila je pokrovitelj ovog događaja, a letnju pozornicu na rekonstruisanom Žitnom trgu zvanično je otvorio gradonačelnik Vladimir Sanader.

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture i Grada Sremska Mitrovica, na Žitnom trgu urađeni su konzervatorski i građevinski radovi, postavljen je amfiteatar za gledaoce, te od ovog leta ovaj deo grada postaje sedište svih letnjih kulturnih manifestacija. Ono što nas očekuje za manje od mesec dana je Srem folk fest, koji će se održati od 11. do 14. avgusta upravo na Žitnom trgu.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar