Sport i rekreacija – bitan deo zdravog razvoja Sport i rekreacija – bitan deo zdravog razvoja
Sport i rekreacija su značajan segment života Rumljana i zato im se poklanja zaslužena pažnja. Brojne utakmice, takmičenja, turniri, ali i mnogobrojne medalje koje... Sport i rekreacija – bitan deo zdravog razvoja

Sport i rekreacija su značajan segment života Rumljana i zato im se poklanja zaslužena pažnja. Brojne utakmice, takmičenja, turniri, ali i mnogobrojne medalje koje u Rumu dolaze, govore o značaju sportskih manifestacija ne samo za zdrav stil života, nego i za aktivan društveni život i sportski turizam. Da bi se sport razvijao, bez obzira o kojoj vrsti sporta govorimo, neophodno je ulagati u njega, odnosno podsticati mlade sportiste ali i rekreativce da rade na svom talentu i afinitetima.

Ono o čemu se, svakako, često govori u Rumi u poslednje vreme, jeste podizanje novog sportskog komplekasa koji će nositi naziv “Gymnasium”. Reč je o privatnoj investiciji koja će zauzimati površinu od 15.000 metara kvadratnih, a uključivaće veliki teren za fudbal, košarkaški teren, tri terena za tenis, fitnes salu, kuglanu, veliku teretanu, bazen… Dakle, reč je o veoma velikom i moderno koncipiranom sportskom centru koji će imati veoma razvijenu sportsku ponudu i koji će, kako Rumljani smatraju, biti interesantan turistima i posetiocima.

Značaj jedne ovakve investicije prepoznala je i lokalna samouprava koja je iz svoje kase izdvojila 6 miliona dinara kako bi rekonstruisala deo Železničke ulice, koja vodi do novog sportskog komleksa. Prema rečima Slađana Mančića, predsednika rumske opštine, Opština je izašla u susret investitoru i ljudima koji ovde žive, a koji do sada nisu imali asfaltiranu ulicu, nisu imali kanalizacionu, ni vodovodnu mrežu, a ulica nije bila ni gasifikovana. Opština finansira pomenute radove, a ujedno omogućava i prilaz novom sportskom kompleksu.

Ove godine investiralo se i u sportske objekte u rumskim selima. Završena je izgradnja svlačionice u Vitojevcima, a iz opštinske kase za izgradnju ovog objekta izdvojeno je oko pet miliona dinara. Prilikom obilaska stadiona Fudbalskog kluba “Partizan” u Vitojevcima, predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić, je podsetio da su radovi na izgradnji svlačionice počeli u februaru i da je na radove neznatno uticala pandemija.. Sada je sve završeno, a objekat u potpunosti zadovoljava sve potrebe fudbalskog kluba koji se takmiči u Sremskoj ligi. Nove prostorije su površine 100 metara kvadratnih, a podsećanja radi, krajem prošle godine urađen je i psristupni put seoskom stadionu, što sve zajedno doprinosi boljim rezultatima vitojevačkih fudbalera.

Izgrađena je i svlačionica na fudbalskom igralištu u Buđanovcima, koju Opština Ruma finansira sa 4,6 miliona dinara (bez PDV-a). Radovi u Buđanovcima su bili više nego neophodni, tvrde u klubu, jer je poslednje veliko ulaganje bilo još davne 1976. godine. Fudbaleri buđanovačke “Mladosti” napokon su dobili moderne svlačionice, a radovi su se obavljali planiranom dinamikom.

Fudbalski klub “Sloga” iz Vognja, od ove godine, zahvaljujući ulaganjima rumske lokalne samouprave u sportsku infrastrukturu, utakmice može da igra i u večernjim časovima  Oko 1,600,000 dinara izdvojeno je iz budžeta Opštine, za nabavku i postavku 36 reflektora na fudbalskom terenu u tom sremskom selu. Ova investicija deo je velikog tendera od 15 miliona dinara, koji je namenjen ulaganjima u spotske klubove na teritoriji Opštine Ruma.

Unapređenje sportske infrastrukture nastavilo se ulaganjem iznosa od 2.400.000 dinara u adaptaciju sportskog objekta na stadionu GFK “Sloven” u Rumi. Zahtev ovog kluba se odnosio na rekonstrukciju krova, ali i na unutrašnje uređenje i opremanje svlačionica, mokrih čvorova, tuševa… Ovi radovi su prošireni uz pomoć sponzora i na uređenje spoljnje fasade objekta.

Iz lokalne samouprave ističu da je cilj ovakvih ulaganja da se što više dece motiviše za bavljenje sportom, da ne borave preterano u zatvorenom priostoru i zdravo odrastaju. Isto tako, cilj je da se mladi ljudi i svi rumljani sportskog duha podstaknu na zdrave aktivnosti, kretanje, ali i druženje.

PROJEKAT “DRUŠTVENA ODGOVORNOST – DEO USPEŠNOG RAZVOJA RUME” FINANSIJSKI JE PODRŽAN OD STRANE OPŠTINE RUMA. STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar