SNS protiv verbalnog nasilja nad ženama SNS protiv verbalnog nasilja nad ženama
Povodom svakodnevnog vređanja i omalovažavanja žena u javnom životu održana je konferencija za novinare u prostorijama Srpske napredne stranke u Sremskoj Mitrovici, na kojoj je... SNS protiv verbalnog nasilja nad ženama

Povodom svakodnevnog vređanja i omalovažavanja žena u javnom životu održana je konferencija za novinare u prostorijama Srpske napredne stranke u Sremskoj Mitrovici, na kojoj je govorila zamenica gradonačelnika i članica Gradskog odbora Svetlana Milovanović. Osim nje bile su prisutne pokrajinska poslanica Sanja Kovačević, direktorica JP „Srem – gas“ Danica Nedić, članica Gradskog veća Biljana Matić i odbornice Kristina Milovac i Jovana Karan.
– Svedoci smo svakodnevnog verbalnog nasilje nad ženama koje se sprovodi medijskim vređanjem  i omalovažavanjem. Poslednji u nizu događaja je uvreda Sergeja Trifunovića na račun vaše koleginice, novinarke Srpskog Telegrafa, Ivane Žigić, koju je izvređao primitivnim rečima koje ne želim ni da izgovorim. Takve primere, nažalost, imamo i u Skupštini Grada Sremska Mitrovica, gde pojedini opozicioni odbornici, kada govore o budućnosti našeg Grada, spominju nabijanje na kolac svi onih koji imaju, a verujem da imaju, pravo na drugačije mišljenje. Sramno je to što ti koji udaraju na žene i govore jezikom mržnje su javne ličnosti koji bi trebalo da budu, a nisu, uzor mladima. Oni su sramota za ovo društvo, sebe lično i svoju profesiju. I svako ko govori tim jezikom treba da se seti da i on sam potiče od jedne žene! Srpska napredna stranka propagira nultu toleranciju prema svim oblicima nasilja, to nisu prazne reči nego konkretna dela. Na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića danas imamo Zakon o sprečavanju nasilja u porodici.   Srbija nije država u kojoj će nasilje biti dozvoljeno i tolerisano. Braneći sve žene branimo i demokratske vrednosti za koje se zalažemo. Hoćemo Srbiju u kojoj se žene ne vređaju samo zato što rade svoj posao i misle drugačije. Hoćemo da ovo nasilje stane jer predstavnici Đilasovog, Jeremićevog i Obradovićevog saveza svaki dan izgovaraju najstrašnije uvrede na račun žena. Prete linčom i silovanjem onima koje podržavaju Aleksandra Vučića. Naša poruka je: Stop nasilju nad ženama – izjavila je Svetlana Milovanović, članica Gradskog odbora SNS Sremska Mitrovica.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar